Quinsy Gario en Ronald van Raak te gast in ‘Uit de eerste hand’

Den Haag – In de derde aflevering van het televisieprogramma ‘Uit de eerste hand’ komen kandidaat Tweede Kamerlid Quinsy Gario en vertrekkend Kamerlid Ronald van Raak aan het woord.

De op Curaçao geboren kunstenaar en activist Quinsy Gario is de nummer 2 van BIJ1, de partij van Sylvana Simons. Hij werd een Bekende Nederlander toen hij bij wijze van kunstproject de tekst ‘Zwarte Piet is racisme’ op een t-shirt zette en vervolgens bij een sinterklaasintocht voor het oog van de camera’s hardhandig werd gearresteerd.

Ronald van Raak neemt na 18 jaar afscheid van politiek Den Haag. Sommige politici op de eilanden zullen blij zijn met zijn vertrek, maar dat laat de SP’er koud: de enige voor wie hij al die jaren heeft willen opkomen zijn de burgers die in zijn ogen de dupe zijn van falende bestuurders. Niet minder kritisch is hij over hoe de ministeries met de eilanden omgaan. Van Raak neemt de kijkers mee voor een rondleiding over een waterkoud Binnenhof.

‘Uit de eerste hand’ is een productie van Nostisia.com en Dossier Koninkrijksrelaties. De interviews worden uitgezonden door onder meer RTV7, de televisiezender voor de Caribische gemeenschap.

Klik hier om de uitzending met Quinsy Gario en Ronald van Raak terug te zien.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.