Peiling: Coalitie Curaçao staat op fors verlies

Willemstad – De regeringspartijen PAR en MAN staan in een peiling van het Kenniscentrum Curaçao op groot verlies. De coalitie zou bij de Statenverkiezingen van vrijdag a.s. van de huidige 11 zetels er slechts 5 overhouden. De nu niet in de Staten vertegenwoordigde PNP zou een spectaculaire comeback maken met 6 zetels.

Voor de enquête zijn 1.607 stemgerechtigden benaderd. 38% wilde niet vertellen op welke partij men gaat stemmen. Oppositiepartij MFK (in 2010 opgericht door de voor corruptie veroordeelde oud-premier Schotte) zou met 7 zetels (2 meer dan nu) de grootste worden. Volgens de peiling halveert de PAR van premier Rhuggenaath van 6 naar 3 en gaat de MAN terug van 5 naar 2. De nieuwkomers UKPK en KEM worden elk 2 zetels toegedicht. Opvallend is dat Pueblo Soberano (de partij van de in 2013 vermoorde Helmin Wiels) de kiesdrempel niet zou halen. De Staten van Curaçao telt 21 zetels.

Kenniscentrum Curaçao, dat deel uitmaakt van de University Dutch Caribbean, voerde de peiling uit in opdracht van het Antilliaans Dagblad en de Extra. Als de uitslag enigszins in de buurt van de voorspelling komt, gaat Curaçao onzekere tijden tegemoet met een winnende partij die een diepe afkeer heeft van Nederland.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.