Curaçao vervroegt avondklok, Bonaire bekeurt feestgangers

Willemstad/Kralendijk – Op Curaçao wordt voor de tweede keer in korte tijd de avondklok vervroegd vanwege een snelle stijging van het aantal coronagevallen. In het weekend werden 150 nieuwe besmettingen geregistreerd, waarmee het aantal actieve casussen op 373 komt. Een week eerder waren dat er nog 112. De stijging komt volgens de overheid vooral door de besmettelijkere Britse variant.

Op 8 maart werd de avondklok al twee uur vervroegd naar 22.00 uur. Met ingang van vandaag gaat de avondklok om 21.00 uur in. Deze duurt tot half vijf. Daarnaast is er voor bijeenkomsten een maximum gesteld van 25 personen. Dat geldt ook voor de Statenverkiezingen van 19 maart. Die gaan volgens minister-president Eugene Rhuggenaath zeker door.

Restaurants mogen niet meer dan 25 personen binnen hebben, aan tafels is een maximum van vier mensen gesteld. Alle horeca moet om 20.00 uur dicht en privé mogen niet meer dan vijf mensen bij elkaar komen. Bedrijven wordt op het hart gedrukt werknemers zoveel mogelijk thuis te laten werken.

Bonaire

Ook op Bonaire zet de stijging van het aantal besmettingen door. In het afgelopen etmaal leverden 98 afgenomen testen 41 nieuwe gevallen op, waarmee de teller maandag is opgelopen tot 253. Vijf patiënten zijn in het ziekenhuis opgenomen. De nieuwe golf is – vermoedelijk mede onder invloed van de Britse variant – veel groter dan de uitbraak die zich na de feestdagen voordeed. Anderhalve week geleden werden de maatregelen opgeschaald. Daarvan zouden de effecten dezer dagen merkbaar moeten worden.

De meeste van de recente gevallen zijn door de dienst Publieke Gezondheidszorg herleid tot een dansparty in een horecagelegenheid. In het weekend heeft de politie een groepje jongeren bekeurd dat een strandfeest rond een kampvuur hield.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.