Zeiljacht loopt op de rotsen bij Bonaire

Kralendijk – Voor vier opvarenden van een zeiljacht is een hachelijk avontuur relatief goed afgelopen nadat hun boot in de buurt van Bonaire in problemen was geraakt. Het schip liep op de rotsen en moet als verloren worden beschouwd, maar persoonlijke ongelukken deden zich niet voor.

Het Rescue & Coordination Center (RCC) van de Kustwacht kreeg vrijdagavond om kwart voor acht een melding via VHF-kanaal 16 van een zeilschip in nood bij Bonaire. Het RCC schakelde meteen het Dash patrouillevliegtuig in om naar de aangegeven locatie te gaan. Daar aangekomen zag de bemanning dat het zeilschip ten noorden van Lac Baai op de rotsen was gelopen. Een opvarende was aan land, drie anderen waren nog aan boord.

Ondertussen had het RCC de politie en de Koninklijke Marechaussee (KMAR) over de situatie geïnformeerd die elk een patrouille naar de plek stuurde. Ook de helikopter van de Kustwacht stond klaar om verdere assistentie te verlenen. Dit bleek achteraf niet meer nodig te zijn, want de politiediensten hadden de situatie onder controle. De opvarenden konden hun bezittingen van boord van het gestrande zeilschip te halen.

De oorzaak van de schipbreuk is nog niet vastgesteld.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.