Blok: Blijven inzetten op onderhandelingen met Maduro-regime

Den Haag – De Europese Unie moet “ondanks de opgelopen spanningen” in de relatie met het Maduro-regime in Venezuela “blijven zetten om tot geloofwaardige onderhandelingen te komen en nauw op te trekken met de VS, Canada en Latijns Amerikaanse partners.” Dat schrijft minister Stef Blok vandaag aan de Tweede Kamer in een voorbeschouwing op het overleg dat de EU-ministers van Buitenlandse Zaken later deze maand voeren over brandhaarden in de wereld waartoe Venezuela wordt gerekend.

“Nadat de Raad op 22 februari jl. nieuwe sancties instelde tegen negentien personen vanwege grove mensenrechtenschendingen en ondermijning van de democratie, reageerde het Maduro-regime door het hoofd van de EU-delegatie persona non grata te verklaren. De EU heeft daarop het besluit genomen om de ambassadeur van het Maduro-regime bij de EU tevens persona non grata te verklaren. De International Contact Group heeft met een verklaring  laten weten dat het regime zich op deze manier verder isoleert van de internationale gemeenschap en dat onderhandelingen tussen het regime en de oppositie noodzakelijk blijven om de crisis in Venezuela op te lossen.“

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.