Saba heropent voorzichtig zijn grenzen

Saba – Saba gaat de strenge inreisbeperkingen, die sinds het uitbreken van de coronapandemie gelden,  versoepelen. Vanaf 1 mei komt de quarantaineplicht voor volledig gevaccineerden te vervallen en voor niet-gevaccineerden wordt deze teruggebracht van 10 naar 5 dagen.

Bezoekers moeten vooralsnog vooraf via internet toestemming vragen om in te mogen reizen. Voor dagbezoekers geldt dat niet, maar die worden uitsluitend toegelaten als ze gevaccineerd zijn. Alle reizigers uit risicogebieden moeten zich nog wel vooraf laten testen.

Bij het afbouwen van de beperkingen laat het eilandbestuur zich adviseren door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het besluit tot versoepeling volgt op een succesvol verlopen vaccinatiecampagne. In amper een week tijd werd onder de volwassen Sabanen een vaccinatiegraad van 88,6% bereikt.

Op Saba zijn in het gehele coronajaar slechts 6 besmettingen geregistreerd. Op 19 maart arriveert vanuit Nederland een nieuwe voorraad Moderna-vaccins voor de tweede prikronde.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.