Sint Maarten vraagt VN om afronding dekolonisatie

Washington – Namens de Staten en de burgers van Sint Maarten is vandaag een verzoekschrift bij de Verenigde Naties ingediend waarin wordt gevraagd onderzoek te doen naar de wijze waarop Nederland omgaat met de Caribische delen van het Koninkrijk. Nederland zou, aldus de indieners, in strijd met het VN-mandaat het recht op zelfbestuur van de eilanden schenden.

De petitie is vandaag door het advocatenkantoor Choharis Legal Solutions ingediend bij de speciale rapporteur voor hedendaagse vormen van racisme, rassendiscriminatie en vreemdelingenhaat. Een van de eisen van Sint Maarten is dat het dekolonisatieproces wordt afgerond. De Washington Post bericht vandaag uitgebreid over de actie van Sint Maarten.

Lees hier de petitie.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.