Recordaantal besmettingen op Bonaire veroorzaakt door feest

Kralendijk – Met 35 nieuwe besmettingen in het afgelopen etmaal is het aantal actieve casussen op Bonaire opgelopen tot 146, het hoogste aantal sinds het begin van de coronapandemie.

De meeste besmettingen zijn te herleiden tot een feest in een horecazaak, zo heeft de dienst Publieke Gezondheid vastgesteld. “Uit onderzoek is gebleken dat het virus zich snel kon verspreiden omdat een groep mensen in een horecazaak de avond dansend en zingend doorbracht. Veel gevallen van de huidige besmettingen en groepen van besmettingen, clusters, hebben te maken met deze zang- en danspartij.  De daar besmette mensen hebben het virus vervolgens doorgegeven aan vooral huisgenoten en collega’s”, aldus arts Marian Luinstra-Passchier van de Publieke Gezondheid

Vorige week werd bekend dat inmiddels de Britse variant het eiland heeft bereikt. De stijging van de afgelopen weken was voor gezaghebber Edison Rijna aanleiding het risiconiveau op te schalen en de maatregelen aan te scherpen. Die zijn vrijdag ingegaan. De besmettingen die tot vandaag zijn vastgesteld, zijn voor die tijd ontstaan. De verwachting is dat in de loop van volgende week het effect van de aangescherpte maatregelen te zien is.

Uit controles blijkt dat niet iedereen zich aan de nieuwe regels houdt, meldt Publieke Gezondheid die nog geen reden ziet voor verdergaande maatregelen.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.