Jorien Wuite en Jan Paternotte aan het woord in ‘Uit de eerste hand’

Den Haag – In de tweede aflevering van het televisieprogramma ‘Uit de eerste hand’ komen kandidaat-Kamerlid Jorien Wuite en voorzitter van de Tweede Kamercommissie voor Koninkrijksrelaties Jan Paternotte aan het woord.

Jorien Wuite hoopt op 17 maart te worden gekozen als Tweede Kamerlid. Zij staat op plek 20 van de kandidatenlijst van D66. Voor haar is politiek Den Haag bekend terrein. Van de meer dan 1.500 kandidaten is zij een van de weinige die de Trêveszaal van binnen kent en het 06-nummer van minister-president Mark Rutte in haar contacten heeft staan, want in 2018/2019 was Jorien Wuite gevolmachtigde minister voor Sint Maarten in Den Haag.

‘Aderlating’

Het gesprek met commissievoorzitter Jan Paternotte gaat onder meer over het vertrek van de Kamerleden André Bosman (VVD) en Ronald van Raak (SP) uit de Haagse politiek. Daardoor gaat veel kennis op het gebied van de Caribische delen van het Koninkrijk verloren. “Een aderlating”, aldus Paternotte, die er echter van overtuigd is dat de contacten met de politici op de eilanden er niet onder zullen lijden.

‘Uit de eerste hand’ is een productie van Nostisia.com en Dossier Koninkrijksrelaties. De interviews worden uitgezonden door onder meer RTV7, de televisiezender voor de Caribische gemeenschap.

Klik hier om de uitzending met Jorien Wuite en Jan Paternotte terug te zien.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.