Corridor essentiële dienstverlening voor inwoners Sint Eustatius en Saba

Den Haag – De autoriteiten op Sint Eustatius en Saba hebben ‘corridors’ georganiseerd om het voor inwoners mogelijk te maken voor essentiële diensten naar Sint Maarten te reizen. Dat schrijft minister Hugo de Jonge (VWS) in een brief aan de Tweede Kamer over de stand van zaken met betrekking tot Covid-19.

“Vanwege de kleinschaligheid van Saba en Sint Eustatius is bepaalde essentiële dienstverlening, zoals notariële, bancaire of consulaire dienstverlening, niet op deze eilanden aanwezig. Hiervoor moet naar bijvoorbeeld Sint Maarten worden gereisd. De autoriteiten van Saba en Sint Eustatius organiseren in dat kader via een corridor regionale grensoverschrijdende reizen voor essentiële dienstverlening”, aldus de bewindsman.

De Jonge voegt er aan toe dat “strikte protocollen worden gehandhaafd, zoals die ook gelden voor de medische corridor. Naast de gebruikelijke afstands- en hygiëne maatregelen wordt hierbij contact zoveel mogelijk beperkt, worden reizigers van en naar hun afspraken gebracht, en vinden de heen- en terugreis veelal binnen 6 tot 8 uur plaats.”

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.