Aantal besmetten op Bonaire loopt snel op

Kralendijk – Het aantal actieve besmettingen op Bonaire is in het afgelopen etmaal opgelopen tot 113. Van de 91 testen die zondag zijn afgenomen bleken er 24 positief. Vorige week werd al bekend dat de Britse variant het eiland heeft bereikt.

Twee scholen blijven de komende dagen dicht omdat bij enkele onderwijzers en ondersteunend personeel Covid-19 is vastgesteld. Omdat hun directe collega’s in quarantaine moeten, is het niet mogelijk de lessen te laten doorgaan. Het onderwijzend personeel dat niet ziek is, treft voorbereidingen om digitaal les te geven. Het kantoor van de Belastingdienst en de Douane is ‘preventief’ gesloten tot voorlopig 29 maart.

Op Bonaire gelden sinds vrijdag strenge maatregelen nadat gezaghebber Edison Rijna het risiconiveau opschaalde van 3 naar 5. De verspreiding van het virus lijkt niet veroorzaakt door bezoekers. Op één na zijn allen besmetten lokaal.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.