Isaura Carrilho en André Bosman bij ‘Uit de eerste hand’

Den Haag – ‘Uit de eerste hand’ is een nieuw televisieprogramma waarin op weg naar de Tweede Kamerverkiezing van 17 maart Caribische kandidaten en vertrekkende leden van de vaste Kamercommissie voor Koninkrijksrelaties aan het woord komen.

In de eerste aflevering vertelt Isaura Carrilho waarom zij als Curaçaose young professional de Haagse politiek in wil en wat zij daar voor het Caribisch deel van het Koninkrijk denkt te kunnen betekenen. Ze staat op plaats 6 van de kandidatenlijst van DENK en is ervan overtuigd op 17 maart voldoende voorkeursstemmen te krijgen.

Als tweede komt André Bosman aan het woord. Hij neemt na 11 jaar afscheid van de Tweede Kamer. Hij voerde sinds 2010 namens de VVD-fractie het woord over de Koninkrijksrelaties. Hij blikt terug op zijn confrontaties met Caribische politici en legt uit waarom hij zo kritisch is over de bestuurders op de eilanden.

‘Uit de eerste hand’ is een productie van Nostisia.com en Dossier Koninkrijksrelaties. De interviews worden uitgezonden door onder meer RTV7, de televisiezender voor de Caribische gemeenschap.

Klik hier om de uitzending met Isaura Carrilho en André Bosman terug te zien.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.