Mr. De Vries nieuwe hoofdofficier op Aruba

Oranjestad – Na de onlangs aangetreden nieuwe procureur-generaal Bo ter Steege krijgt het Openbaar Ministerie op Aruba ook een nieuwe hoofdofficier van justitie. De aanstelling per 1 mei van mr. J.S. de Vries is op voordracht van minister van Justitie, Veiligheid en Integratie Andin. Bikker is door de ministerraad goedgekeurd.

Saskia de Vries (63) is afkomstig van het Nederlandse Openbaar Ministerie. Ze is sinds 1995 officier van justitie en heeft bij diverse parketten in Nederland gewerkt, alsmede het bij het OM in Curaçao. De Vries heeft veel ervaring in het leiden van grote onderzoeken naar allerlei vormen van georganiseerde criminaliteit, fraude en corruptie.

Op dit moment is zij werkzaam als adviseur bij het Openbaar Ministerie in Sarajevo. De afgelopen jaren heeft zij als ‘rule of law’ adviseur een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de Openbaar Ministeries op de Westelijke Balkan.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.