Kon ta bai ku bo, Wendy Pelk?

Voor de rubriek Kon ta bai ku bo? belt Dossier Koninkrijksrelaties met koninkrijksgenoten om te horen hoe het met ze gaat. Vandaag is dat Wendy Pelk die op 1 maart aan de slag is gegaan als eilandsecretaris op Bonaire.

Hoe is de eerste werkweek bevallen?

“Zeer goed. We zijn gestart met trainingen met de Eilandsraad, het Bestuurscollege, de griffie en het Directieteam. Zo’ eerste week is een cadeau. Allen willen gaan voor een Beter Bonaire!”

Ben je een beetje tevreden met je werkkamer?

“Jazeker, er is een kamer speciaal ingericht en opgeknapt met alle moderne devices, zodat ook overal op het eiland en daarbuiten gewerkt kan worden. Tijd en plaatsonafhankelijk.”

Is de overgang van de gemeente Alkmaar, waar je directeur was, naar het openbaar lichaam Bonaire niet erg groot?

“Om van de ene naar de andere organisatie te gaan en zelfs in een andere provincie en gemeente te werken is ook groot. Ook in Nederland. Gemeenschappelijk is de opgave als openbaar bestuur voor de burgers, organisaties en ondernemers van het eiland. Ik kan terugvallen op mijn ruime ervaring bij diverse gemeenten en provincies. Ik houd nu eenmaal van grote uitdagingen.”

Hoe ben je trouwens aan deze baan gekomen?

“Ik volgde het nieuws van Caribisch Nederland via Curacao.nu waar mijn zoon woont. Daar verscheen de advertentie met de vacature en mijn interesse was gewekt. Ik heb een sollicitatiebrief geschreven en ben op een virtueel sollicitatiegesprek gegaan.”

Kende je Bonaire al?

“Ik kende Bonaire van horen zeggen. Van mijn zoon en van zijn collega’s en vrienden.”

Waar en hoe woon je?

“Mijn man en ik wonen aan het water aan de overkant van de airport, tijdelijk voor zes maanden. Het is niet eenvoudig om een familiehuis te huren met een hond en kat. Wij hebben drie kinderen en een hechte familie die binnenkort zeker zal langskomen naar dit mooie eiland.”

Wat heb je inmiddels van het eiland gezien?

“In december zijn wij hier geweest om kennis te maken, een huis te zoeken en het eiland te verkennen. Zo hebben wij veel van het eiland kunnen zien. In de komende periode hoop ik nader kennis te kunnen maken met burgers, bedrijven en organisaties.”

Heb je al een vast koffie-adresje ontdekt?

“Er zijn volgens mij vele koffieadresjes, maar ik ben van de week op Wanapa geweest en de koffie was goed!”

Spreek je een woordje Papiaments?

“Mi ta papia un tiki papiamentu i mi ta bai siña papiamentu na Bonėiru e añanan benidero.”

De eerste week zit er op. Wat ga je dit weekend doen?

“Zaterdagochtend eerst alle kranten lezen, ook het Antilliaans Dagblad, met een paar koppen koffie. Thuis sporten, zumba en fitness en of yoga. We (mijn man en ik) gaan naar de markt wat verse kruiden kopen en groenten. Met de auto het eiland verkennen en via the take away bij Posado Para Mira een lunch ophalen en picknicken. Er is heerlijk local food. Bonaire zit sinds gisteren in een lichte lockdown. Verder gaat ik kennismakingsgesprekken plannen en houden. Reflecteren op mijn eerste week en mijn voornemens bepalen voor de tweede week en de komende periode.”

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.