Sint Maarten

Tekort Sint Maarten hoger dan door Den Haag toegestaan

Philipsburg – Het lukt de regering van Sint Maarten niet het tekort over 2020 binnen de door de Rijksministerraad gestelde grens te houden. Op basis van de cijfers over het vierde kwartaal zal het gat 197 miljoen gulden bedragen.

In november besloot de RMR Sint Maarten vanwege de impact van de coronapandemie een tekort van ten hoogste 186 miljoen toe te staan. Het College financieel toezicht vindt de overschrijding met 11 miljoen acceptabel. Aanvankelijk hield het kabinet Jacobs met een nog veel groter tekort rekening, namelijk 263 miljoen. De meevallers zitten zowel aan de inkomsten- als de uitgavenkant.

De overheidsschuld is opgelopen naar 1,2 miljard. In 2020 heeft Sint Maarten 175 miljoen liquiditeitssteun van Nederland ontvangen. Los van de tekorten maakt het Cft zich zorgen over het feit dat opnieuw geen voortgang is gemaakt met de “dringend noodzakelijke” verbetering van het financieel beheer.

Lees hier de gehele brief van het Cft

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.