Tekort overheid Aruba valt half miljard lager uit dan eerdere raming

Oranjestad – Het tekort over 2020 van de Arubaanse overheid lijkt ruim een half miljard lager uit te vallen dan het kabinet Wever-Croes als raming had opgenomen in de vanwege de coronacrisis opgestelde noodbegroting.

Het aanvankelijk voorspelde gat van bijna 1.285 miljoen gulden was in een begrotingswijziging al bijgesteld naar 1.053 miljoen. Nu de werkelijke cijfers over het vierde kwartaal bekend zijn, is de prognose nog eens met 295 miljoen verlaagd naar 758 miljoen. Dat het tekort aanzienlijk lager uitpakt dan eerder gevreesd, is toe te schrijven aan meevallende inkomsten (inclusief winstbelasting) en lagere uitgaven.

Met een tekort van  758 miljoen gulden blijft Aruba binnen de grens die de Rijksministerraad vrijdag heeft bepaald op 781 miljoen. Aruba ontving vorig jaar 440 miljoen gulden aan liquiditeitssteun – in de vorm van een lening – van Nederland.

Lees hier de reactie van het College financieel toezicht op de jongste cijfers.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.