Curacao

Opstarttoelage voor BES-studenten die in Nederland gaan studeren

Den Haag – Jongeren van Bonaire, Sint Eustatius en Saba die komend schooljaar in Europees Nederland gaan studeren, komen  in aanmerking voor een opstarttoelage en gratis begeleiding in het eerste studiejaar.

De Opstarttoelage bestaat uit een eenmalige prestatiebeurs van 2,761.72 dollar en geldt voor studenten, die voor het eerst een voltijdopleiding gaan volgen op mbo-niveau 3 of 4, hbo of aan de universiteit. Daarnaast bestaat de mogelijkheid maximaal 5,523.44 dollar te lenen om bijvoorbeeld de overtocht, overbrugging, kamerinrichting, winterkleding en een fiets te betalen.

Groepsvlucht

De begeleiding via RCN-Studiefinanciering gedurende het eerste studiejaar bestaat onder andere uit het regelen van een groepsvlucht naar Nederland en de opvang op Schiphol. Daarnaast krijgen studenten uit Caribisch Nederland het hele eerste jaar begeleiding van een mentor. Een mentor helpt, naast het bieden van een luisterend oor, onder andere bij de inschrijving bij de gemeente, het aanvragen van een Burgerservicenummer en het openen van een bankrekening. Ook houdt de mentor een oogje in het zeil.

Naast de begeleidingsservice kunnen studenten ook gebruik maken van de huisvestingsservice. Dit houdt in dat de begeleider zich maximaal inspant om geschikte woonruimte voor de student te vinden in Nederland, waar woningen momenteel erg schaars zijn.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.