Bonaire terug in lockdown na snelle stijging besmettingen

Kralendijk – Op Bonaire worden vandaag om 18.00 uur lokale tijd strengere maatregelen van kracht die voorlopig tot 20 maart gelden. De afgelopen dagen is het aantal actieve coronabesmettingen snel opgelopen.

Van de 36 gisteren afgenomen testen gaven er 15 een positief resultaat. Daarmee bedraagt het aantal actieve casussen nu 55. Eén patiënt is in het ziekenhuis opgenomen. Vanwege de grote druk op de publieke gezondheidszorg heeft gezaghebber Edison Rijna het risiconiveau opgeschaald van 3 naar 5.

Huishoudens mogen maar een gast ontvangen, de horeca is alleen open voor afhalers met uitzondering van de hotels, maar dan alleen voor hotelgasten, niet noodzakelijke winkels, sportscholen, casino’s, bioscopen en opvang voor ouderen gaan dicht, contactberoepen zijn niet toegestaan, evenals bezoek aan kerken en sportevenementen, thuiswerken is waar mogelijk verplicht, en samenscholingen zijn verboden.

Scholen blijven open. In het voortgezet onderwijs wordt in kleinere klassen les gegeven. Dagopvang voor ouderen is niet mogelijk.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.