Bonaire heeft last van feestende ‘corona-vluchtelingen’ uit Nederland

Kralendijk – Bonaire heeft te maken met een toestroom van ‘corona-vluchtelingen’: Nederlandse jongeren die naar het eiland reizen om aan de lockdown te ontsnappen.

“Steeds meer Europees Nederlandse jongeren en thuiswerkers komen naar Bonaire om te feesten”, aldus plaatsvervangend korpschef Ronald Zwarter van de politie op Bonaire in een post op LinkedIn. “Het KPCN zal met partners tegen dit onverantwoordelijk en in strijd met noodverordening getoond gedrag blijven optreden.”

Stranden

Volgens de politie vinden de feesten onder meer ook plaats op- of rondom stranden waar beschermde schildpadden hun eieren leggen. “We vragen ouders, faciliterende organisaties en uiteraard deze milieubewuste jongeren hun verantwoordelijk te nemen en hiermee te stoppen”, aldus Zwarter.

Het politiekorps heeft in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee de controles op het eiland geïntensiveerd. De afgelopen dagen zijn zo’n 20 boetes uitgedeeld voor het overtreden van de coronamaatregelen.

Horeca open

De overzeese gemeente Bonaire telt op dit moment 40 actieve besmettingen. De beperkingen zijn er minder streng dan in het Europese deel van het Nederland. Zo is de horeca er – onder beperkende voorwaarden – open.

Het advies van de regering om in ieder geval tot 1 april niet te reizen, geldt ook voor Bonaire. Het eiland wordt twee keer per week aangevlogen door de KLM.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.