Koning voert videogesprekken met gezaghebber Rijna en gouverneur Holiday

Den Haag – Koning Willem-Alexander heeft vandaag in separate videogesprekken gesproken met de gezaghebber van Bonaire en de gouverneur van Sint Maarten. Hij liet zich door gezaghebber Edison Rijna van Bonaire en gouverneur Eugene Holiday van Sint Maarten informeren over actualiteiten en ontwikkelingen op hun eiland.

Koning Willem-Alexander ontvangt met enige regelmaat gezaghebbers en gouverneurs van het Caribisch deel van het Koninkrijk om zich te laten informeren over recente ontwikkelingen. Omdat niet noodzakelijke reizen vanwege het coronavirus worden afgeraden, gebeurt dat nu door middel van videogesprekken.

Met Rijna en Holiday werd uiteraard gesproken over de gevolgen van de coronapandemie en de genomen maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan op Bonaire en Sint Maarten, maar ook tal van andere onderwerpen kwamen aan de orde.

Het staatshoofd heeft het afgelopen jaar vaker videogesprekken gevoerd met onder meer bestuurders en maatschappelijke organisaties in het Caribisch deel van het Koninkrijk.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.