Overheid Bonaire zit ondanks crisis goed in de slappe was

Kralendijk – Bonaire heeft over 2020 een financieel overschot van 6,9 miljoen dollar gerealiseerd, bijna twee keer meer dan begroot. Aan inkomsten werd 49,7 miljoen (91% van het begrote bedrag) ingeboekt, aan uitgaven 42,7 miljoen (64%). Dit blijkt uit de uitvoeringsrapportage over het vierde kwartaal.

Het College financieel toezicht wijst het Bestuurscollege erop dat in 2020 slechts circa 40 procent van de beschikbare bijzondere uitkeringen is uitgegeven. “Dit is mede het gevolg van planningsoptimisme in de begroting”, aldus het Cft.

De vertraging in de uitvoering is ten dele het gevolg van de Covid-19-crisis. “Het Cft constateert dat sommige projecten al meerdere jaren lopen en adviseert dat er ook met meer oog voor de uitvoeringscapaciteit realistische tijdslijnen voor projecten worden opgenomen in de meerjarige begrotingen.”

Lees hier de gehele brief van het College financieel toezicht

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.