Stroeve start vaccinatieprogramma Bonaire

Kralendijk – Gedeputeerde Nina den Heyer maakt zich zorgen over de vaccinatiebereidheid onder de Bonairianen. In een videoboodschap benadrukte ze dat er voldoende vaccins zijn en sprak de hoop uit “dat met de tijd meer 60 plussers gaan vaccineren.”

De gedeputeerde wees erop dat op Saba de afgelopen dagen al meer dan 1.000 mensen zijn geprikt en op Sint Eustatius 600. Bonaire is bij 450 blijven steken. Om een goed voorbeeld te stellen, zo zei Den Heyer, heeft het Bestuurscollege besloten zich – hoewel niet behorend tot de 60plussers die nu aan de beurt zijn – komende week te laten vaccineren om “iedereen aanmoedigen zich te laten vaccineren, net zoals onze collega-bestuurders van de zustereilanden hebben gedaan.”

Aanloopproblemen

Het vaccinatieprogramma op Bonaire heeft met aanloopperikelen te kampen. Den Heyer: “Er zijn enkele dingen die niet goed gegaan zijn deze week. Het registratiesysteem had zo zijn problemen. Daarom konden enkele mensen hun aanmelding niet afronden. Er wordt hard gewerkt om dit op te lossen. Mensen hebben ook  gebeld om te vertellen dat ze zich aangemeld hebben, maar nog geen bevestigingsmail hebben ontvangen. Het callcenterteam doet er alles aan om de achterstand weg te werken.”

Het aantal lijnen van het callcenter is inmiddels uitgebreid. De gedeputeerde riep burgers die nog geen 60 jaar zijn op niet te bellen. “Geef de 60plussers de kans zich aan te melden. Als personen jonger dan 60 jaar aan de beurt zijn, zullen wij dit laten weten.” Mogelijk dat een capaciteitsprobleem ook verklaart waarom het aantal mensen met klachten dat zich aanmeldt voor een test de laatste dagen sterk is afgenomen.

Nederland

“Deze week waren er ook mensen die het callcenter hebben gebeld om hun eerste prik op Bonaire te krijgen en de tweede prik in Nederland. Dit is niet mogelijk. Mensen van buiten  die tijdelijk op ons eiland zijn, kunnen gevaccineerd worden als ze aan de beurt zijn. Ze moeten wel minstens 6 weken op ons eiland zijn om de eerste en de tweede prik te krijgen”, aldus Den Heyer.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.