Al 3 van de 4 Sabanen gevaccineerd

Saba – In de loop van de dag is op Saba de 1.100ste inwoner gevaccineerd. Daarmee is met nog 2 dagen prikken te gaan reeds een vaccinatiegraad van rond de 75% bereikt.

“Het gaat heel goed. Mensen dragen met trots hun ‘I got vaccinated’-button. De community is enthousiast. Er is een positief sentiment ”, zegt hoofd van de afdeling Volksgezondheid dr. Koen Hulshof, die trots is op het vaccinatieteam en de vrijwilligers. “De toewijding en supervriendelijkheid van het team hebben bijgedragen aan het succes van het vaccinatieprogramma”, valt vaccinatiecoördinator Tedisha Gordon van de afdeling Volksgezondheid hem bij.

“We zijn goed op weg om minstens 80% te vaccineren. Met deze cijfers kan Saba eraan werken het eiland in mei gedeeltelijk te heropenen en de maatregelen te versoepelen, zoals de verplichte quarantaine bij binnenkomst, afhankelijk van de ontwikkelingen in de pandemie”, kijkt Hulshof vooruit.

Zaterdag en maandag worden de Sabanen gevaccineerd die zich niet vooraf hebben aangemeld en degenen die hun oorspronkelijke afspraak hebben gemist. De tweede vaccinatieronde is over ongeveer 4 weken.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.