Saba verlengt studiebeursovereenkomst met Lipscomb University

Saba – Het openbaar lichaam Saba en de Lipscomb University uit Nashville, Tennessee hebben hun in 2017 gesloten studiebeursovereenkomst met nog eens vier jaar verlengd.

De overeenkomst, die werd ondertekend door gedeputeerde van Onderwijs Bruce Zagers en Byron Lewis namens de Lipscomb University, stelt Sabaanse studenten in staat met een studielening van DUO in Nashville te studeren. De universiteit helpt onder meer bij het vinden van woonruimte. Van het eilandbestuur krijgen de studenten een laptop.

Langdurige band

Saba en de Lipscomb University hebben een langdurige band. Studenten van de universiteit bezoeken Saba minimaal twee keer per jaar. Het jaarlijkse zomerkamp met tal van activiteiten, georganiseerd door de universiteit, is erg populair onder Sabaanse kinderen. Lauren Risley (25) die als student van de Lipscomb University in 2014 voor het eerst naar Saba kwam waarna nog 10 bezoeken volgden, werkt nu op het eiland als projectleider bij de afdeling Volksgezondheid.

Vriendschappen

“De kinderen vragen me altijd wanneer de Lipscomb-studenten komen. Door de bezoeken zijn veel vriendschappen ontstaan. De studenten blijven jaar na jaar terugkomen en de kinderen kijken elke keer weer uit naar hun bezoek. Veel kinderen op Saba zijn opgegroeid met de Lipscomb-studenten. Dus als deze kinderen gaan studeren in de Verenigde Staten, is het fijn dat ze naar een vertrouwde plek kunnen gaan waar ze zich op hun gemak voelen”, aldus Risley.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.