Saba kan eindelijk ook na zonsondergang buiten sporten

Saba – Saba is sinds 2010 een ‘bijzondere gemeente’ van Nederland. Hoe bijzonder bijzonder kan zijn, blijkt uit het feit dat voor de bevolking buiten sporten na zonsondergang niet tot de mogelijkheden behoorde, omdat het Juliana Sports Field en het Cruyff Court niet over verlichting beschikten. De ingebruikneming van de onlangs geplaatste lichtmasten was dan ook een feestelijk moment.

Bij de aanleg van het Johan Cruyff Court meer dan 10 jaar geleden was er geen geld voor verlichting en dus kon er alleen bij daglicht gebruik van worden gemaakt. Tijdens zijn werkbezoek in 2018 aan Saba werd staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) daar op gewezen.

Orkaanbestendig

Het ministerie, de Johan Cruyff Foundation en de firma Signify (voorheen Philips Lighting) namen de financiering van de benodigde LED-lampen voor hun rekening. Het plaatsen van de masten vergde nog enige tijd omdat ze orkaanbestendig moeten zijn. Ook de reisbeperkingen vanwege Covid-19 zorgden voor vertraging.

Gelijktijdig met de ingebruikneming van de lichtmasten is het gerenoveerde Juliana Sports Field, dat sinds de jaren 70 bestaat, geopend met een oer-Hollandse sport die kort geleden op Saba is geïntroduceerd: korfbal. “Er is niemand gelukkiger dan deze gedeputeerde om deze upgrade gerealiseerd te zien worden. We investeren veel in onze jeugd”, aldus gedeputeerde Rolando Wilson.

Gedeputeerde Rolando Wilson met blije sporters.
error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.