Michael Anthony laat een legende achter

Door Rens Groenendijk

Willemstad – Saxofonist/zanger Michael Anthony is 13 februari op 74-jarige leeftijd overleden. Zaterdag 20 februari is in een door Covid beperkte dienst afscheid van hem genomen in de Iglesia Pentekostal in Willemstad, Curaçao.

Anthony werd geboren in San Fernando, Trinidad en Tobago, als oudste van een gezin van elf kinderen. Thuis werd er veel gemusiceerd en gezongen. Op zijn 14e maakte hij als gitarist/lead zanger al deel uit van een band. Voor zijn beroep als technicus moest hij een klus doen op Curaçao, waar hij bleef hangen. Op het eiland leerde hij saxofoon spelen en dat zou hij voor de rest van zijn leven blijven doen, later als professioneel musicus. Hij hield van het eiland en kreeg de Nederlandse nationaliteit.

Boodschap

Met zijn charme, brede lach, zwoele stem en saxofoonspel nam hij het publiek overal voor zich in. En overal predikte hij als overtuigde christen de boodschap van liefde. Er is vrijwel geen horecagelegenheid op het eiland te vinden waar hij niet heeft gespeeld. Hoe populair Michael Anthony was, zowel onder toeristen als eilandbewoners, bleek uit de meer dan duizend reacties en condoleances die op social media binnenstroomden.

Michael Anthony trouwde zeven jaar geleden met Serena Israel, de vrouw die de populaire Chichi-beeldjes op Curaçao heeft geïntroduceerd. “Ik vond de liefde van mijn leven”, aldus Israel. “Een half jaar na ons huwelijk bleek helaas dat Michael leukemie had. We leefden intens. Ik denk dat hij het door zijn sterke geloof zo lang heeft volgehouden. De coronaepidemie was voor ons, hoe vreemd het ook klinkt, een zegen. We hadden veel meer tijd voor elkaar en in zijn laatste levensfase kon ik samen met mijn dochter voor hem zorgen.”

‘The Legends’

Michael Anthony heeft veel mensen met zijn muziek geïnspireerd. Zo richtte hij ruim drie jaar geleden de band ‘The Legends’ op met de visie dat die na zijn dood zou blijven optreden. En zo leeft zijn legende voort op Curaçao.


(Foto: Joana L. Wehr)
error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.