Saba maakt vaart met vaccineren: in één week klaar

Saba – Op Saba wordt maandag begonnen met het vaccineren van de circa 1.500 volwassenen op het eiland. Een week later zal de eerste vaccinatieronde zijn afgerond. Een maand later volgt de tweede prik.

Anders dan op de andere eilanden in het Caribisch deel van het Koninkrijk is de vaccinatiebereidheid van de Sabanen groot. Het eilandbestuur heeft veel energie gestoken in een voorlichtingscampagne. Vanwege de hoge respons op de oproep zich aan te melden, heeft het eilandbestuur op het laatste moment Nederland gevraagd 100 extra vaccins te sturen.

De voor de bovenwindse eilanden bestemde doses zijn vrijdag door de KLM naar Sint Maarten getransporteerd. De 1.500 voor Saba bestemde Moderna-vaccins zijn meteen overgevlogen. De helikopter waarmee dat gebeurde, werd opgewacht door gezaghebber Jonathon Johnson, gedeputeerde Bruce Zagers, de vertegenwoordiger van Nederland Chris Johnson, huisarts Koen Hulshof en vaccinatiecoördinator Tedisha Gordon. De aankomst was via een livestream te volgen.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.