“Wat een schandaal dat niemand op Curaçao dit een schandaal lijkt te vinden”

“Noem het toeval, noem het ironie, of zie er desnoods een zoveelste complot in. De Kiesraad op Curaçao moest voor de stembusgang hier van 19 maart nog ‘kleuren’ toewijzen aan de nieuwe partijen die meedoen. De nieuwkomer die zich Vishon, oftewel Visie noemt, kreeg zwart. De partij die bij Nederland wil horen: oranje.”

Zo begint Kees Broere, de correspondent van de Volkskrant in Willemstad, vandaag zijn vooruitblik op de Statenverkiezingen. Hij verwondert zich niet alleen over de folklore waarmee de verkiezingen op Curaçao traditiegetrouw gepaard gaan, maar ook over hoe de oppositie het democratisch proces ondermijnt.

Volkskrantcorrespondent Kees Broere.

Lees hier de column ‘Wat een schandaal dat niemand op Curaçao dit een schandaal lijkt te vinden’

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.