Statenlid: Awa di lamunchi werkt beter tegen Covid dan vaccin

Willemstad – Een traditioneel Curaçaos citroendrankje en een aspirientje werken beter tegen Covid-19 dan het Pfizer-vaccin. Dat beweert het Curaçaose Statenlid Amparo dos Santos van oppositiepartij Kòrsou di Nos Tur (KDNT), zo meldt het Antilliaans Dagblad vandaag.

In een uitzending van het lokale televisiestation TV Direct reageerde de parlementariër op de aankomst op Curaçao van de eerste door Nederland geschonken vaccins. Dos Santos betoogde dat Curaçaoënaars geen proefdieren zijn en dat Nederland vaccins maar op zijn eigen inwoners moet testen. Tevens beweerde hij dat er in Nederland mensen door het vaccin zijn komen te overlijden.

De aanwezigheid van minister van Gezondheid Zita Jesus-Leito bij de aankomst op luchthaven Hato van een KLM-vlucht met 19.000 doses Pfizer-vaccins ziet het Statenlid als een verkiezingsstunt; Curaçao gaat op 19 maart naar de stembus om een nieuw parlement te kiezen.

Dos Santos adviseert zijn landgenoten ‘awa di lamunchi’ te drinken. Zijn partij zal de wijken intrekken om aspirines uit te delen. “Daarvan gaat het bloed circuleren en kan niets je overkomen.”

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.