Bioscoopfilm over De Nieuwe Wildernis van Aruba, Bonaire en Curaçao

Amsterdam – De makers van de bioscoophit De Nieuwe Wildernis gaan een vervolg maken waarin de natuur van Aruba, Bonaire en Curaçao centraal staat: het ABC van de Nieuwe Wildernis.

Met de documentaire willen de filmmakers de ongekend rijke flora en fauna op Aruba, Bonaire en Curaçao bij een breed publiek onder de aandacht brengen. Van het witstaarthert, kolibries, leguanen, flamingo’s, en schildpadden die hun eieren op de stranden leggen tot de wondere onderwaterwereld met rijke koraalriffen met klein leven naar spectaculaire barracuda’s, roggen en murenen.

Meer dan een film alleen

De bijzondere natuur en soortenrijkdom van de eilanden zal met behulp van de nieuwste technologie in beeld en geluid worden vastgelegd. De makers zien het als een breder project dan alleen een bioscoopfilm. Zo komen er ook een luxe fotoboek, een soundtrack, excursies op en rondom de eilanden en een beeldbank voor publiekelijk gebruik.

Ignas van Schaick van EMS Films: “Na onze films over de Nederlandse natuur stond er nog één grote ambitie open: een natuurfilm over de ABC-eilanden. We zitten nu in de researchfase. We willen voor het einde van het jaar een bezoek aan de eilanden brengen om de opnamen voor te bereiden. De opnamen zelf doen we in 2022, verdeeld over verschillende perioden om de seizoensinvloeden in beeld te kunnen brengen.”

Lokale contacten

Van Schaick wil de komende maanden digitaal contacten leggen. “Wij gaan uiteraard op zoek naar mensen op de eilanden die veel afweten van de natuur. We zijn van plan de benodigde facilitaire diensten deels lokaal inhuren. Wellicht dat dat daar partnerships van komen. We staan daarvoor open.” Het ABC van de Nieuwe Wildernis zal medio 2023 te zien zijn in 150 bioscopen door het heel Nederland en uiteraard ook op de eilanden.

De veel bekroonde Nieuwe Wildernis over het natuurgebied Oostvaardersplassen in Flevoland trok in 2013 meer dan 700.000 bioscoopbezoekers. Daarna volgden De Wilde Stad en This is Holland.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.