Bonaire in de startblokken om vaccineren te beginnen

Kralendijk – Op Bonaire staat een klein leger van medisch en ondersteunend personeel klaar om maandag te beginnen met vaccineren. De teams hebben vorige week een training afgerond die door Fundashon Mariadal en de afdeling Publieke Gezondheid is verzorgd. Als eerste worden ongeveer 600 zorgprofessionals gevaccineerd, vanaf 1 maart volgen de 60-plussers.


Het KLM-toestel met de eerste vaccins kreeg bij aankomst op Flamingo Airport een welkomstdouche (Foto OLB).

In de medische teams zitten ervaren verpleegkundigen, doktersassistenten, apothekersassistenten en artsen. Het niet-medische team bestaat uit administratief medewerkers, gastheren/vrouwen en beveiligers. Tijdens de training hebben de teamleden stap voor stap doorgenomen wat er bij het inenten van hen wordt verwacht. De apothekersassistenten en verpleegkundigen bereiden de vaccins voor. Het inenten wordt door verpleegkundigen en doktersassistenten gedaan. Op de prikplekken is altijd een arts aanwezig die toezicht houdt.


Gedeputeerde Nina den Heyer heeft zich tijdens een werkbezoek aan Fundashon Mariadal door directeur Giovanni Frans en medisch manager Gerrit Jacobs laten informeren over de voorbereiding van de vaccinatie-operatie.
error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.