Succesvol Sociaal Vormings Traject Aruba wordt uitgebreid

Oranjestad – Het Sociaal Vormings Traject (SVT) op Aruba wordt niet alleen voortgezet, maar ook uitgebreid. Dat is vastgelegd in het nieuwe convenant dat minister-president Evelyne Wever-Croes en minister van Sociale Zaken en Arbeid Glenbert Croes met Commandant Zeemacht in het Caribisch Gebied Frank Boots hebben getekend.

Afgesproken is dat Defensie voortaan twee opleidingen per jaar gaat verzorgen, zowel voor jongens als meisjes. Het SVT was oorspronkelijk bedoeld voor jongens die het voortgezet onderwijs niet hadden voltooid en daardoor minder kans hadden op het vinden van een baan. Zij kregen in de marinierskazerne Savaneta een aanvullend vormingsproject aangeboden dat al snel effect sorteerde. Vanwege het succes is er ook een traject voor meisjes opgezet.

Inmiddels is de doelstelling verbreed omdat gebleken is dat ook jongeren met een mavodiploma moeite hebben op het vinden van werk. Deze groep kan na het doorlopen van het SVT-programma in aanmerking komen voor plaatsing bij de Arubaanse militie.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.