Sint Maartens Statenlid Buncamper mag vervolgd

Philipsburg – Statenlid Claudius Buncamper (US Party) mag door het Openbaar Ministerie worden vervolgd voor corruptie. Dat heeft het Hof van Beroep bepaald, bericht de Daily Herald.

De parlementariër wordt ervan verdacht als ambtenaar steekpenningen te hebben aangenomen. Het onderzoek ‘Ruby’ loopt sinds juli 2018 en heeft betrekking op de gang van zaken rond de afvalverwerking op Sint Maarten.

Na het bekend worden van het besluit van het Hof opende Buncamper via lokale media de aanval op het OM dat in zijn ogen een ‘politiek proces’ tegen hem voert. Hij stelt dat het ‘door Nederlanders aangestuurde OM systematisch misbruik maakt van het rechtssysteem’.

Het Team Bestrijding Ondermijning – dat al meerdere Sint Maartense politici met succes heeft vervolgd voor corruptie – zou getuigen hebben gedreigd met strafrechtelijke vervolging indien zij geen belastende verklaring over het Statenlid zouden afleggen.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.