Aruba bezorgd om stijging coronadoden

Oranjestad – Op Aruba is sprake van een verontrustende stijging van het aantal coronadoden. Deze week zijn in drie dagen tijd zes patiënten overleden aan Covid-19, een verdubbeling ten opzichte van een week eerder.

Het door de regering ingestelde coronacrisisteam doet onderzoek naar de toename. Niet duidelijk is of er een verband met is met het opduiken van de Britse en Californische varianten.

Sinds het begin van de pandemie zijn op Aruba  zo’n 7.300 besmettingen geregistreerd. Dat heeft tot 295 ziekenhuisopnamen geleid. 68 mensen zijn overleden. Het aantal actieve besmettingen bedraagt op dit moment meer dan driehonderd. In het Oduber-hospitaal zijn zestien coronapatiënten opgenomen van wie er vijf op de IC liggen.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.