Jobcentrum Plenchi di Trabou aan de slag

Kralendijk – Met het doorknippen van symbolisch lint heeft gedeputeerde Nina den Heyer ‘Plenchi di Trabou’ geopend.  Op dit ‘werkplein’ wordt hebben het openbaar lichaam en het Rijk de dienstverlening op het gebied van werk samengebracht op één locatie.

Tijdens de opening werd onder andere stilgestaan bij het belang van werk voor het versterken van de economie. Juist in tijden van crisis is een sterke samenwerking tussen het bedrijfsleven, werkzoekenden en de overheid van groot belang.

Arbeidsbemiddeling

De hoofdtaak van het team van Plenchi di Trabou is inwoners van Bonaire aan het werk te helpen. Arbeidsbemiddeling, voorheen uitgevoerd door de afdeling Maatschappelijke Ondersteuning en Arbeid (MOA) van het OLB, is overgeheveld naar het nieuwe jobcentrum. Op www.plenchiditrabou.com kunnen werkgevers een vacature plaatsen en werkzoekenden zich registreren voor bemiddeling.

Waar werk geen optie is, kunnen medewerkers informatie geven over (bij)scholing en tewerkstellingsvergunningen. Zowel werkgevers als werkzoekenden kunnen terecht bij de nieuwe organisatie. Het is precies 4 jaar geleden dat gedeputeerde Den Heyer tijdens een werkbezoek aan Europees Nederland de gemeente Leiden vroeg om assistentie bij het opzetten van een jobcentrum.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.