Aruba

Aruba moet belastingverlaging terugdraaien, vindt Cft

Oranjestad – De Arubaanse regering moet de verlaging van het tarief voor de loonbelasting ongedaan maken. Dat vraagt het College financieel toezicht in reactie op de landsbegroting voor dit jaar.

Het Cft wijst erop dat een belastingverlaging niet past als Aruba over heel 2021 een financieringstekort van 1.008 miljoen gulden verwacht; 23,6% van het bruto binnenlandse product. “Ondanks de voorziene tekorten in de begroting, is het tarief van de loonbelasting verlaagd voor een bedrag van AWG 15 miljoen. Het CAft vraagt deze maatregel terug te draaien of daarvoor een andere belasting te verhogen, mede op basis van de afspraak in het landspakket Aruba om een structurele belastinghervorming uit te werken”, schrijft Cft-voorzitter Raymond Gradus aan Aruba’s minister van Financiën Xiomara Ruiz-Maduro.

Het kabinet Wever-Croes houdt in de begroting rekening met een economische groei van 5,6%. Gezien de grote onzekerheden over de verdere impact van de coronapandemie acht het Cft dat percentage te optimistisch.

Lees hier de gehele brief van het Cft.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.