KLM verliest rechtszaak om landingsgelden Curaçao

Willemstad – De KLM heeft een rechtszaak over naar haar mening te veel aan Curaçao Airport Partners (CAP) betaalde landings- en parkeergelden verloren. Rechter mr. P.E. de Kort wees de vordering van de luchtmaatschappij – verlaging van het tarief en terugbetaling van een bedrag van 124.429,70 dollar – af.

CAP gebruikt als basis voor het in rekening brengen van landings- en parkeergelden het gewicht van vliegtuigen op het moment van aflevering door de fabrikant. De KLM vindt dat de luchthaven zijn rekeningen moet baseren op het werkelijke gewicht. Dat is van de meeste toestellen sinds de aflevering lager geworden omdat de KLM regelmatig aanpassingen aanbrengt om brandstof te besparen. Bij een Boeing 747 kan het verschil oplopen tot 25.000 kilo.

Volgens de KLM gaan vrijwel alle luchthavens in de wereld uit van het daadwerkelijke gewicht, slechts een handjevol waaronder Hato houdt vast aan het ‘geboortegewicht’. Mr. De Kort was er snel uit: het Landsbesluit Landings- en Parkeergelden maakt duidelijk dat CAP het gelijk aan haar zijde heeft.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.