Sint Eustatius investeert fors in afvalbeheer

Oranjestad – Op Sint Eustatius investeert de lokale overheid fors in ‘wastemanagement’ om het eiland als groene bestemming aantrekkelijk te maken voor ecotoeristen.

“Eind vorig jaar is de nieuwe afvalversnipperaar op het eiland aangekomen. Voor de stroombron is een generator nodig. Wanneer de generator er is, kan de nieuwe shredder voor industrieel afval in gebruik worden genomen om het afvalbeheerproces efficiënter te maken,” aldus directeur Economie, Natuur en Infrastructuur (ENI) Anthony Reid.

De afvalversnipperaar zal worden gebruikt voor recycling en brengt verschillende soorten afval die in afmetingen, gewicht en samenstelling variëren terug tot uniforme pakketten die efficiënt kunnen worden opgeslagen en vervoerd. Voor het einde van het jaar wordt ook nog een nieuwe afvalverbrandingsoven verwacht voor de verwerking van afval dat niet geschikt is voor reclycling.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.