Bestuurscollege Saba schiet lokale ondernemers te hulp

Saba – Bedrijven op Saba in de horeca- en toerismesector krijgen voor de periode april tot en met december extra steun van de lokale overheid. De ondernemers hoeven verschillende eilandelijke heffingen die normaal verschuldigd zijn tot het einde van het jaar niet te betalen.

Het Bestuurscollege heeft hiertoe besloten om door de coronacrisis financieel zwaar getroffen ondernemingen tegemoet te komen; dit in aanvulling op nationale steun. Voor de vrijstellingsmaatregel  komen in aanmerking autoverhuurbedrijven, taxichauffeurs, restaurants, bars, hotels, cadeau- en kledingwinkels, bouwmarkten, vissers, reisagenten, duikwinkels en veerdiensten.

Hiermee geeft het Bestuurscollege een vervolg aan eerdere aanvullende noodmaatregelen die vorig jaar zijn genomen om lokale ondernemers door de crisis te helpen. Die maatregelen omvatten een eenmalige vergoeding voor gederfde inkomsten en ontheffing van bepaalde lokale belastingen.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.