Aanhouding in Koninkrijksbreed politieonderzoek ‘Themis’

Willemstad – In een Koninkrijksbreed politieonderzoek met de naam Themis is op Curaçao de 40-jarige R.L. aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een criminele organisatie die in landen in het Koninkrijk en daarbuiten actief is. Het Openbaar Ministerie houdt de bende verantwoordelijk voor meerdere moorden, internationale handel in drugs en witwassen.

Het onderzoek loopt al een jaar. Er is speciaal voor ‘Themis’ een rechercheteam geformeerd, bestaande uit leden van de politiekorpsen van Sint Maarten, Curaçao, Aruba en het Recherche Samenwerkingsteam (RST). Dit rechercheteam staat onder leiding van het Openbaar Ministerie Sint Maarten en dat van Curaçao. Eerder hebben in dit onderzoek in november aanhoudingen op Curaçao plaatsgevonden.

De verdachte R.L. is in zijn voertuig aangehouden. Hij verbleef tijdelijk op Curaçao op een resort waar maandag onder leiding van de rechter-commissaris een doorzoeking van zijn hotelkamer heeft plaatsgevonden. Het onderzoek wordt de komende tijd voortgezet.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.