Kustwacht als reddende engel

De dit jaar een kwart eeuw bestaande Kustwacht Caribisch Gebied houdt zich niet alleen bezig met het opsporen van illegale activiteiten op zee, maar ook het uitvoeren van reddingsoperaties is een belangrijke taak. Denk aan het in veiligheid brengen van opvarenden van een vissersboot of zeiljacht met averij. Maar ook op land speelt de Kustwacht de reddende engel. Zo verzocht de politie van Curaçao zondag via het Rescue en Coordination Center om assistentie: een 24-jarige vrouw was bij het beklimmen van de Christoffelberg ten val gekomen waarbij zij haar been had gebroken. Ze werd op een speciale brancard aan boord van de kustwachthelikopter gehesen en naar het Steunpunt Hato gebracht waar een ambulance klaarstond,

(Foto’s Defensie)
error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.