Laatste sporen Inselair uitgewist

Nog even en ook de nog resterende delen van de nalatenschap van wat ooit de trots van Curaçao was, zijn verdwenen. Deze week verlaat het laatste nog luchtwaardige Fokker 50-toestel van het voormalige Inselair vliegveld Hato, meldt Luchtvaartnieuws.nl. Inselair ging in 2017 als gevolg van een te snelle groei, de bevriezing van tegoeden in Venezuela, de degradatie van Curaçao International Airport, mismanagement en een mislukte poging tot verkoop ten onder. Een groot deel van de zwaar verouderde vloot werd prooi van de schroothandel. Tienduizenden herbruikbare onderdelen liggen in een loods in Nederland opgeslagen. Inselair was de opvolger van het failliete Dutch Caribbean Airlines dat weer de opvolger was van de bankroete Antilliaanse Luchtvaart Maatschappij.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.