Nederland reserveert 341.300 vaccins voor Caribisch deel Koninkrijk

Den Haag – De 18- tot 60-jarigen op Bonaire, Curaçao, Aruba en Sint Maarten moeten nog tot mei op hun vaccinatie wachten. Dat blijkt uit de aangepaste vaccinatiestrategie die minister De Jonge (VWS) vandaag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Hoewel vaccinatiegezant Marc Sprenger nog het definitieve groene licht moet geven, ziet het er naar uit dat op alle eilanden in het Caribisch deel van het Koninkrijk in de week van 15 februari kan worden begonnen met het vaccineren van het zorgpersoneel. Daarvoor zijn 8.400 vaccins nodig. Nog eens 3.900 vaccins zijn nodig om aansluitend alle 18-plussers op Sint Eustatius en Saba te vaccineren.

Voorbehoud

Op Bonaire, Curaçao, Aruba en Sint Maarten wordt een onderscheid gemaakt tussen de 18- tot 60-jarigen en de 60-plussers. Die laatste groep komt meteen nadat de vaccinatie van zorgmedewerkers is afgerond aan de beurt. Het RIVM gaat er vanuit dat hiervoor 86.000 vaccins nodig zijn.

De startdatum van de 18- tot 60-jarigen op de vier eilanden zal ergens in het tweede kwartaal liggen, maar dat is, zo valt af te lezen aan de strategie, “afhankelijk van de tijdige en voldoende levering van vaccins.” Voor deze groep zal Nederland 243.000 doses op het vliegtuig zetten. In totaal kunnen de eilanden rekenen op 341.300  vaccins.

Klik hier voor de aangepaste vaccinatiestrategie.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.