Curacao

39 politieke partijen lonken naar de kiezer in Caribisch Nederland

Den Haag – 39 politieke partijen willen bij de Tweede Kamerverkiezingen meedingen naar de stemmen van de kiezers op Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Maar of zij op 17 maart ook allemaal op de stembiljetten van Kieskring 20 staan, is nog de vraag: 19 van de 39 partijen hebben op de BES-eilanden nog niet voldoende geldige verklaringen van ondersteuning verzameld.

Van de 89 geregistreerde partijen hebben er 41 deze week een kandidatenlijst ingediend bij de Kiesraad. Daaronder 22 nieuwkomers. Bij de lijsten van 35 partijen zijn ‘verzuimen’ geconstateerd. Die variëren van te weinig steunverklaringen tot eenvoudig te corrigeren slordigheden, zoals in het geval van de VVD, het CDA, D66 en PvdA. De partijen hebben tot vanmiddag de tijd om hun kandidatenlijsten alsnog op orde te brengen.

Bij de Kamerverkiezingen van 2017 leverden 31 partijen een kandidatenlijst in en deden er uiteindelijk 28 partijen mee, waarvan er 17 ook op de BES-eilanden uitkwamen. Twee partijen (Healthy Earth en de Partij voor de Republiek) hebben aangegeven niet in Caribisch Nederland deel te nemen.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.