Sint Eustatius: Te weinig vaccins dus toch faseren

Oranjestad – Anders dan minister De Jonge in een brief aan de Tweede Kamer en staatssecretaris Blokhuis in een persbericht melden, levert Nederland te weinig vaccins om de gehele volwassen bevolking van Sint Eustatius in één keer te vaccineren.

Ook de door de bewindslieden aangekondigde startdatum van 15 februari wordt op Sint Eustatius niet gehaald, zo blijkt uit een mededeling van lokale autoriteiten. Eerder vandaag berichtte het ministerie van VWS dat “om zo efficiënt mogelijk te werken en verspilling van vaccin tot een minimum te beperken, op de kleine eilanden Saba en Sint Eustatius het Moderna-vaccin (in de week van 15 februari) in één keer wordt aangeboden aan alle volwassenen.”

Enkele uren later werd dat vanuit Sint Eustatius tegengesproken: “De vaccinatiecampagne COVID-19 in Statia start op 22 februari. Door een tekort aan vaccins in Nederland zijn er niet voldoende vaccins om de hele bevolking in één keer te vaccineren. Vaccinatie vindt plaats in fasen. Door het tekort is het aannemelijk dat er in de eerste helft van 2021 slechts twee leveringen zullen zijn, de eerste in februari en de tweede in maart.”

Sint Eustatius – sinds 2010 een bijzondere gemeente van Nederland – telt zo’n 3.000 inwoners, inclusief jongeren tot 18 jaar die niet in aanmerking komen voor vaccinatie.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.