Commissievoorzitter Paternotte: “Masha danki, ayó!”

Den Haag – Met de woorden ‘Masha danki, ayó!’ heeft voorzitter Jan Paternotte de laatste vergadering van de Tweede Kamercommissie voor Koninkrijksrelaties vóór de verkiezingen afgesloten.

Vanwege de coronamaatregelen vergaderde de commissie digitaal. Napraten met een drankje kan hopelijk deze zomer, aldus Paternotte. “Zet de pina colada maar klaar”, bleef SP’er Ronald van Raak in Caribische sferen. Die greep de rondvraag aan om de commissievoorzitter te bedanken voor diens ‘goede en leuke manier’ om vergaderingen te leiden.

“Zoals de gezelligheid in een café wordt bepaald door de barman, zo wordt de sfeer in de commissie door de voorzitter bepaald”, aldus Van Raak die na de verkiezingen niet terugkeert in de Kamer. Chris van Dam (CDA) over Paternotte: “U doet het voorzitterschap fantastisch.”

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.