Campagne om Bonaire, Statia en Saba naar de stembus te lokken

Kralendijk – De Rijksdienst Caribisch Nederland (RCN) is op Bonaire, Sint Eustatius en Saba een voorlichtings-campagne gestart om de bevolking warm te maken voor de Tweede Kamerverkiezing van 17 maart.

De 3-talige campagne richt zich op het stemproces en de maatregelen die, met het oog op de coronapandemie,  worden genomen om iedereen zo veilig mogelijk te laten stemmen. Daarvoor worden krantadvertenties, radiospots, posters en TV-commercials, Facebook en een campagnewebsite. RCN voert de voorlichtingscampagne uit in opdracht van de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Inwoners van Caribisch Nederland met de Nederlandse nationaliteit van 18 jaar of ouder mogen sinds 2010 toen Bonaire, Sint Eustatius en Saba bijzondere gemeenten van Nederland zijn geworden meestemmen voor de Tweede Kamer. De organisatie van de verkiezing is in handen van de eilandbesturen. Bij vorige verkiezingen lag het opkomstpercentage op rond de 20 procent.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.