TUI verkent corona-veilige corridor naar Caribisch deel Koninkrijk

Den Haag – Reisorganisatie TUI wil zo snel mogelijk weer vakantiegangers naar Aruba, Curaçao en Bonaire brengen, mits dat op een met het oog op Covid-19 verantwoorde manier kan.

Nederlands grootste touroperator onderzoekt daarom de mogelijkheid om een ‘corona-veilige corridor’ naar het Caribisch deel van het Koninkrijk mogelijk te maken. TUI’s woordvoerster Petra Kok bevestigt dat het een serieuze optie is die op dit moment wordt verkend. “Maar”, voegt ze er aan toe, “we zullen dat alleen doen in overleg met de autoriteiten.”

Stappenplan

Tot eind maart bieden de reisorganisaties, conform het dringende advies van de regering, naar geen enkele buitenlandse bestemming pakketreizen aan. Eind vorige week heeft de reissector overlegd met minister-president Rutte over een stappenplan om onder strikte voorwaarden reizen in het voorjaar weer toe te staan. Wellicht dat de premier daar morgen in zijn persconferentie iets over zegt.

Net als de KLM voert TUI nog wel wekelijks een beperkt aantal vluchten uit op de eilanden ten behoeve van passagiers die een essentiële reden hebben om te reizen.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.