Hof doet 5 maart uitspraak tegen oud-minister Jamaloodin

Willemstad – Het Hof doet op 5 maart uitspraak in de zaak Maximus waarvoor oud-minister van Financiën George Jamaloodin in eerste aanleg is veroordeeld tot 28 jaar cel wegens betrokkenheid bij de moord in 2013 op politicus Helmin Wiels.

In hoger beroep heeft het Openbaar Ministerie 30 jaar geëist tegen Jamaloodin die van 2010 tot 2012 deel uitmaakte van het kabinet Schotte. Zijn advocaat, de bekende Nederlandse strafpleiter Stijn Franken, wil dat het Hof het OM niet ontvankelijk verklaart en dat zijn cliënt dus vrijuit gaat.

Volgens Franken is Jamaloodin al veroordeeld voor de rechtszaak tegen hem was begonnen omdat diens vermeende rol uitgebreid aan de orde is gekomen in een eerdere rechtszaak tegen mede-verdachten. De advocaat verweet het OM een verkeerde uitleg te geven aan het sms-verkeer tussen de oud-minister en inmiddels voor hun aandeel in de moord veroordeelde ‘uitvoerders’ en het gesjouw met grote geldbedragen in de weken ervoor.

Franken vindt dat het OM heeft verzuimd naar andere mogelijke scenario’s te kijken en noemde de verklaringen van getuigen – onder wie het voormalige hoofd van de Veiligheidsdienst Curaçao – niet geloofwaardig. Jamaloodin gebruikte het laatste woord om te benadrukken dat hij op goede voet stond met Wiels en niets te maken heeft met diens liquidatie. Het OM houdt het er op dat de populaire politicus uit de weg moest worden geruimd nadat hij had aangekondigd de gokmaffia op Curaçao aan te pakken.

Het hoger beroep waarvoor twee weken was uitgetrokken vond om veiligheidsredenen plaats in de Marinekazerne Suffisant in Willemstad.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.