Bonaire wacht nog met versoepelen coronamaatregelen

Kralendijk – De voorzorgsmaatregelen die op Bonaire zijn genomen om de recente uitbraak van Covid-19 onder controle te krijgen blijven zeker nog een week van kracht. Dat heeft gezaghebber Edison Rijna vandaag laten weten.

“Aan de ene kant blijven de besmettingen nog steeds dalen. Je zou dus denken dat de maatregelen soepeler kunnen worden. Maar aan de andere kant is het aantal besmettingen nog hoog voor Bonaire. De druk op de zorg is groot. Daarom heb ik besloten dat de maatregelen voorlopig hetzelfde blijven. Als het aantal besmettingen deze en volgende week  blijft dalen, kunnen we de maatregelen misschien soepeler maken. Maar dat moeten we nog afwachten,” aldus Rijna. Op Bonaire zijn 10 actieve gevallen. Drie besmetten zijn in het ziekenhuis opgenomen.

Zorgen om Aruba

De gezaghebber zegt de situatie op Aruba op de voet te volgen. “Zoals bekend zijn er op Aruba vijf gevallen van het gewijzigde Britse coronavirus. Na overleg met Publieke Gezondheid is besloten  reizigers te adviseren om alleen voor dringende zaken naar Aruba te reizen. We weten niet hoe de situatie zich op het zustereiland zal ontwikkelen. Daarom moeten we voorzichtig zijn.”

Bij het openbaar lichaam Bonaire zijn de afgelopen dagen veel vragen binnen gekomen over de antigeentest. Deze sneltest moet vier uur voor vertrek worden afgenomen. Samen met een PCR -test en een gezondheidsverklaring van Publieke Gezondheid, ia de antigeentest verplicht voor reizigers uit hoogrisicolanden.

Europees Nederland

De hoogrisicolanden zijn onder andere de Verenigde Staten, Canada, de Dominicaanse Republiek en alle passagiers uit Zuid-Amerika. Reizigers uit Europees Nederland die naar Bonaire komen, zijn waarschijnlijk vanaf 10 februari verplicht om de PCR test en de antigeentest voor vertrek te doen. Ook moeten ze voor vertrek de gezondheidsverklaring van PG invullen.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.